تعریف بازاریابی
Marketing فعالیت، مجموعهای از موسسات و فرایندهای ایجاد، برقراری ارتباط، تحویل و مبادله محصولات و خدماتی است که برای مشتریان، شرکا و جامعه به طور کلی ارزش دارد. در اصل بازاریابی یا مارکت کردن طریقه برقراری ارتباط با مشتری است. استراتژیهای مارکت کردن توسط مشاغل برای تبلیغ محصولات و خدماتشان استفاده میشود.
بازاریابی چیست؟
استراتژی بازاریابــی توسط شرکتهای مختلف برای همکاری با مصرفکنندگان خود، استفاده میشود. همچنین این کار برای آگاهی مشتریان از ویژگیها، مشخصات و مزایای محصولات این شرکت انجام میشود. این اساساً بر تشویق بازار هــدف برای خرید آن محصولات و خدمات خاص متمرکز است.
نکته: استراتــژیهای بازار یابی ممکن است کاملاً نوآورانه یا قبلاً استراتــژیهای آزمایش شده باشند.
تعریف تحقیقات بازاریابی
تحقیقات بازاریابی، عملکردی است که از طریق اطلاعات، بازاریاب را با مشتری و مردم مرتبط میکند. اطلاعاتی که برای شناسایی و تعریف فرصتها و مشکلات مارکتینگ استفاده میشود. اقدامات بازار یابی را ایجاد، اصلاح و ارزیابی میکند. نظارت بر عملکرد مارکتینگ و درک درستی از بازار یابی به عنوان یک فرآیند را بهبود میبخشد. این تحقیقات اطلاعات مورد نیاز برای پرداختن به این مسائل را مشخص میکند، روش جمعآوری اطلاعات را طراحــی میکند، روند جمعآوری دادهها را مدیریت و پیادهسازی میکند، نتایج را تــجزیه و تحلیل میکند و یافتهها و پیامدهای آنها را به اطلاع میرساند.
تعریف نام تجاری یا برند
علامت تجاری سازمان یا شرکت یا شخص، اصطلاح، طرح، نماد یا هر ویژگی دیــگری است که کالاها یا خدمات یک فروشنده را از سایر فروشندگان متمایز میکند. استانــداردهای نام تجاری ISO اضافه میکند که نام تجاری “یک دارایی نامشهود” است که هــدف آن ایجاد “تصاویر و ارتباطات متمایز در ذهن ذینفعان است و از این طریق منافع اقتصادی و ارزشهایی ایجاد میکند.
۱. ویروســی
مارکت کردن ویروسی یک پدیده است که افراد را برای انتقال پیام بازاریابی تسهیل و تشویق میکند. با نام مستعار ویروسی شناخته میشود. زیرا تعداد افرادی که در معرض این پیام قرار میگیرند بطور مثال روند انتقال ویروس یا بیماری از یک شخص به شخص دیگر را تقلید میکنند.
۲. کلمات کلیدی
مارکت کردن کلمات کلیدی شامل قرار دادن پیام مارکتینگ در برابر کاربران بر اساس کلمات کلیدی و عباراتی است که آنها برای جستجو استفاده میکنند. یک مزیت اساسی این روش این است که به بازاریابها این توانایی را میدهد تا با پیام مناسب در زمان مناسب به افراد مناسب برسند.
نکته: توجه داشته باشید که در سئو، این اصطلاح به دستیابی به جایگاه برتر در خود نتایج جستجو اشاره دارد.
۳. چریکــی
مارکتینگ چریکی یک استراتژی مارکت کردن غیر متعارف و خلاق را توصیف میکند که هدف آن کسب حداکثر نتیجه از حداقل منابع است. این مارکتینگ فعالیتهای جسورانه و هوشمندانه برند را در مکانهای فیزیکی پربازدید قرار میدهد تا با روشی خلاقانه و مقرون به صرفه به مخاطبان برسد، آگاهی از برند را افزایش داده و نام تجاری شما را گسترش دهد. نمونههایی از مارکتینگ چریکی شامل تغییر در محیطهای بیرونی شهری، هدف قرار دادن مکانهای داخلی مانند ایستگاههای قطار و تبلیغ در هنگام یک رویداد زنده و بدون اجازه از طرف حامیان مالی است.
۴. ورودی
بازاریابی ورودی، نوعی از بازار یابی است که در آن مشتریان در پاسخ به روشهای مختلفی که برای جلب توجه آنها استفاده میشود، با بازاریاب تماس برقرار میکنند. این روشها شامل مارکتینگ از طریق ایمیل، Event Marketing یا بازار یابی رویدادی، تولید محتوا و طراحی وب است. یکی از اهداف بازار یابی ورودی، ایجاد تجارت به عنوان منبعی برای کسب اطلاعات ارزشمند و راهحل برای حل مشکلات، و در نتیجه اعتماد و وفاداری مشتری است.
۵. تولید محتوا
بازاریابی محتوا تکنیکی برای ایجاد و توزیع محتوای ارزشمند، مرتبط و سازگار برای جذب و به دست آوردن مخاطبی است که کاملاً مشخص شده باشد. محتوا ابزاری اساسی در بازار یابی ورودی و دیجیتال است زیرا محتوا همان چیزی است که به مخاطبان و همچنین موتورهای جستجو مانند Google اجازه میدهد اطلاعات مورد نیاز خود را در وب پیدا کنند. طبق تعریف، شامل ایجاد، انتشار و توزیع محتوا برای مخاطبان هدف شما است.
نکته: رایجترین مولفههای یک برنامه تولید محتوا، شبکههای اجتماعی، وبلاگها، محتوای بصری و داراییهای محتوای برتر مانند ابزارها، کتابهای الکترونیکی یا وبینارها هستند.
۶. سنتــی
بازاریابی سنتی به تبلیغ برند در هر نوع کانال اشاره دارد که قبل از ظهور اینترنت وجود داشته است. از آنجا که اطلاعات به آسانی در دسترس نبود، بیشتر بازاریابی سنتی به تاکتیکهای خروجی مانند چاپ، تبلیغات تلویزیونی و بیلبوردها متکی بود.
۷. خروجــی
بازاریابی خروجی به تبلیغات سرزده مانند تبلیغات چاپی، تبلیغات تلویزیونی، تماس تلفنی و ارسال ایمیل اشاره دارد. این روش Output marketing نامیده میشود، زیرا نام تــجاری پیام خود را به همه مصرف کنندگان برای گسترش آگاهی، ارسال میکند.
۸. دیجیتال
بازاریابی دیجیتال نقطه مقابل بازاریابی سنتی است، فناوری استفاده از اهرم نیرو که به طور سنتی وجود نداشت تا با روشهای جــدید به مخاطبان برسد. این نوع بازاریابی شامل تمام تلاشهایی است که از دستگاههای الکترونیکی یا اینترنت استفاده میکنند. مشاغل از کانالهای دیجیتال مانند موتورهای جستجو، رســانههای اجتماعی، ایمیل و سایر وبسایتها برای ارتباط با مشتریان فعــلی و احتمالی استفاده میکنند.
۹. موتور جستجو
بازاریابی موتور جستجو یا SEM، شامل کلیه فعالیتهایی است که تلاش میکند محصولات یا خدمات کسب و کار شما در صفحات نتایج موتور جستجو (SERP) قابل مشاهده باشد. هنگامی که یک کاربر کلــمه کلیدی خاصی را تایپ میکند، SEM تجارت شما را قادر میسازد تا به عنوان یک نتیجه برتر برای آن درخواست جستجو ظاهر شود. دو نوع SEM شامل بــهینهسازی موتور جستجو (SEO) برای نتایج جستجوی ارگانیک و تبلیغات پرداخت به ازای هر کلیک (PPC) برای SERPهای تحت حمایت است.
برای شروع کار با سئو، باید با فاکتورهای رتبهبندی موتور جستجو آشنا شوید و برای فهرستبندی موتورهای جستجو محتوا تولید کنید. بهینهسازی موتور جستجو (SEO) فرآیند تهیه یک برنامه بازاریابی / فنی برای بهبود قابلیت مشاهده در یک یا چند موتور جستجو است. به طور معمول، از دو عنصر تشکیل شده است.
- از لحاظ فنی، SEO اطمینان میدهد که وبسایت میتواند توسط موتورهای جستجوی اصلی به درستی نمایهسازی شود و شامل استفاده از کلمات کلیدی، محتوا، کد و پیوندهای مناسب است.
- از نظر بازاریابی، SEO به فرایند هدف قرار دادن کلمات کلیدی خاص اشاره دارد که در آن سایت باید در جستجوها دیده شود. این کار را میتوان با اصلاح یک وبسایت برای کسب امتیاز خوب در الگوریتمهایی که موتورهای جستجو برای تعیین رتبه استفاده میکنند یا خرید جایگاه با کلمات کلیدی منفرد انجام داد. اغلب، برنامههای SEO ترکیبی از چندین عنصر و استراتژی هستند.
۱۰. شبکههای اجتماعــی
مارکتینگ شبکههای اجتماعی در حال ایجاد محتوا برای تبلیغ برند و محصولات شما در سیستم عاملهای مختلف رسانههای اجتماعی مانند فیس بوک، اینستاگرام، لینکدین و توییتر است. مخاطبان خود را هنگام تولید محتوا به یاد بیاورید. هیچ کس به دنبال یافتن چیزی برای خرید به شبکههای اجتماعی وارد نمیشود، بنابراین با استفاده از انواع محتوایی مفید، آموزنده، سرگرم کننده و یا جذاب فکر کنید. محتوای منحصر به فرد شما باید متناسب با پلتفرم خاصی باشد که آن را در آن به اشتراک میگذارید تا به شما در افزایش دسترسی پست خود کمک کند.
نکته: به منظور سهولت در انتشار مطالب در سراسر سیستم عامل، تعدادی ابزار رسانه اجتماعی وجود دارد که سادهسازی فرآیند را انجام میدهند
۱۱. ویدئویــی
مارکتینگ ویدئویی نوعی بازاریابی محتوایی است که شامل استفاده از ویدئو به عنوان یک رسانه است. ایده ایجاد ویدیوها و بارگذاری آنها در وبسایت، Instargram، YouTube و رسانههای اجتماعی دیگر شما برای افزایش آگاهی از برند، ایجاد تبدیل و معامله بسته است.
۱۲. صوتــی
مارکتینگ صوتی از بلندگوهای هوشمند مانند آمازون الکسا و گوگل هوم استفاده میکند تا به افراد آموزش و به سوالات مربوط به موضوعات مورد علاقه آنها پاسخ دهد. بهینهسازی وبسایت خود برای جستجــوی صوتی بسیار شبیه بهینهسازی برای جستجوی ارگانیک است.
۱۳. ایمیل مارکتینگ
بازاریابی از طریق ایمیــل شامل ارسال محتوای آموزشی یا سرگرمی و پیامهای تبلیغاتی برای افرادی است که مایل هستند پیامهای شما را دریافت کنند. هدف اصلی تعمیق روابط شما با مشتری یا مشتری احتمالی از طریق ارسال پیامهای شخصی به مشتری است. با پیشبرد این ایده، میتوانید از ایمیل مارکتینگ برای پرورش سرنخ با محتوایی که آنها را در طول مسیر خریدار حرکت میدهد، استفاده کنید.
۱۴. تلفن مارکتینگ
بازاریابی تلفنی توانایی مکالمه شخصی ۱ به ۱ در چندین کانال، ملاقات با مشتریان در مورد نحوه، زمان و مکان مورد نظر است. این چیزی فراتــر از چت زنده است، که به مکالمات تلفنــی، پیامکها، پیامرسان فیس بوک، ایمیل و موارد دیگر گسترش مییابد.
۱۵. Buzz
بازاریابی Buzz یک استراتژی ویروسی است که از محتوای خلاقانه، رویدادهای تعاملی و اینفلوئنسرهای جامعه برای ایجاد بازاریابی دهان به دهان و پیشبینی محصول یا خدماتی که نام تجاری در شرف راهاندازی است استفاده میکند.
۱۶. اینفلوئنــسر
بازاریابی اینفلوئنسر برای بهرهگیری از جامعه موجود در شبکههای اجتماعــی طراحی شده است. اینفلوئنسرها در زمینههای خود متخصص محسوب میشوند. این افراد تأثیر زیادی بر مخاطبی دارند که ممکن است شما در تلاش برای جذب آن باشید و میتواند بازاریابی مفیدی برای آن خریداران باشد.
برای شروع کار با اینفلوئنسر، ابتدا باید استراتژی بازاریابی اینفلوئنسر خود را ایجاد کنید و مشخص کنید که چه نوع اینفلوئنسری را هدف قرار میدهید. سپس، میخواهید لیستی از معیارها ایجاد کنید که اینفلوئنسر بتواند در آن با توجه به مواردی مانند اندازه مخاطبان، میزان مخاطبان فعال و فضای نمایه آنها، مطابقت داشته باشد.
۱۷. اکتسابــی
در حالی که همه نوع بازاریابی برای جذب مشتری انجام میشود، اکثر آنها اهداف گستردهتر و نرمتری مانند بهبود آگاهی از برند یا ایجاد ترافیک دارند. در مقابل، بازاریابی اکتسابی متمرکز بر جذب مشتری است.
اکتسابی نوعی چتر بازاریابی است که از تاکتیکها و استراتژیهای انواع دیگر بازاریابی استفاده میکند اما بر چگونگی تبدیل این مزایای بازاریابی به درآمد تمرکز دارد. در نهایت، تمرکز بر تولید lead از نتایجی است که شما از طریق بازاریابی داخلی، ترافیک وبسایت و بازاریابی موتور جستجو را بدست میآورید.
نکته: هنگامی که ترافیک وبسایت دارید، باید این ترافیک را در نهایت به فروش تبدیل کنید. اینجاست که بازاریابی اکتسابی وارد عمل میشود.
۱۸. متنــی
بازاریابی متنی هدف قرار دادن کاربران آنلاین با تبلیغات مختلف در وبسایتها و شبکههای رسانههای اجتماعی بر اساس رفتار مرور آنلاین آنها است. CRM همراه با ابزارهای قدرتمند مارکتینگ مانند CTAهای هوشمند میتواند یک وبسایت را بیشتر شبیه داستان نشان دهد، به کاربر اجازه میدهد اطلاعات مناسب را پیدا کند و اقدامات مناسب را به طور موثرتری انجام دهد.
۱۹. برنــد
بازاریابی برند تجاری به درک عمومی برند شما شکل میدهد و از طریق داستان سرایی، خلاقیت، شوخ طبعی و الهام بخشیدن ارتباط عاطفی با مخاطب هدف شما ایجاد میکند. در اینجا هدف، ایجاد بحث است تا برند شما به خاطر سپرده شود و با احساسات مثبت همراه باشد.
برای شروع مارکت کردن برند با نام تجاری، شما باید عمیقاً شخصیت مشتری و آنچه را که مورد نیازش است درک کنید. شما همچنین باید موقعیت خود در بازار و آنچه شما را از رقبا منحصر به فرد میکند، در نظر بگیرید.
۲۰. مخفیانه
این نوع مارکتینگ زمانی رخ میدهد که یک برند تجاری یا افراد مشهور را استخدام میکند یا از نامهای مستعار برای تبلیغ محصول یا خدمات خود استفاده میکند. بدون اینکه مصرف کنندگان متوجه شوند که از آنها بازاریابی شده است. برخی از نمونههای مارکت کردن مخفیانه، استخدام بازیگران برای تبلیغات ظریف محصولات به مردم، پرداخت هزینههای تأثیرگذار برای ارسال درمورد یک محصول یا خدمات است بدون اینکه فاش شود که این یک تبلیغ است، بطور مثال ایجاد فیلمهای تبلیغاتی.
۲۱. وابسته
بازاریابی وابسته یکی از قدیمیترین روشهای مارکت کردن است که درآن شما به افرادی که قصد خرید آنلاین دارند، پیشنهاد میکنید از یک فروشگاه اینترنتی خاص، خرید خود را انجام دهند و بدین ترتیب اگر فردی با این پیشنهاد شما از آن فروشگاه اینترنتی خریدی انجام دهد، شما از آن فروشگاه اینترنتی کمیسیون دریافت خواهید کرد.
۲۲. محصول
آوردن محصولی به بازار و ایجاد تقاضا برای آن است. شامل تصمیمگیری درباره موقعیت و پیامرسانی محصول، راهاندازی محصول و اطمینان از درک فروشندگان و مشتریان از مزایا و ویژگیهای آن است.
۲۳. دهان به دهان
مارکتینگ دهان به دهان توصیههای مشتریان درباره یک برند تجاری است که امروزه قابل اعتمادترین بازار یابی است. برای ایجاد هرچه بیشتر بازاریابی دهان به دهان، باید بر روی توسعه بهترین محصول یا خدمات ممکن و ارائه خدمات درجه یک مشتری متمرکز باشید. به عبارت دیگر، شما باید نیازهای مشتریان خود را قبل از نیازهای خود تأمین کنید. تنها در این صورت است که مشتریان شما به یک قبیله وفادار تبدیل میشوند که برند شما را به دوستان و خانواده آنها معرفی میکند.
۲۴. رابطهای
بازاریابی رابطهای نوعی بازاریابی مشتری است که تمرکز آن بر ایجاد روابط عمیقتر و معنادارتر با مشتریان برای اطمینان از وفاداری طولانی مدت به برند است. مارکت کردن رابطهای بر روی بُرد کوتاه مدت یا معاملات فروش متمرکز نیست. در عوض، این کار بر ایجاد مبلغانی با نام تجاری است که مروج طولانی مدت میشوند.
۲۵. تعاملــی
بازاریابی تعاملی نوعی مارکت کردن نوآورانه است که در آن مخاطبان شما میتوانند با تصاویر یا فیلمهای جذاب در محتوای شما ارتباط برقرار کنند. این شکل جدید بازار یابی خلاقیت شما را از بین میبرد و به نوبه خود به شما امکان میدهد داستانهای جذابتری را بیان کنید و آن را به عنوان یکی از بهترین راهها برای جلب توجه مخاطب خود قرار دهید. نمونههایــی از بازاریابی تعاملی شامل ویدیوی همه جانبه و اینفوگرافیکهای تعاملی است.
۲۶. جهانــی
بازار یابی جهانی بر نیازهای خریداران بالقوه سایر کشورها متمرکز است. به طور معمول، یک استراتژی بازار یابی جهانی به یک کسب و کار نیاز دارد تا تحقیقات جدیدی در بازار انجام دهد، کشورهایــی را که ممکن است محصول تجاری در آنها موفق باشد شناسایی کند و سپس برند را محلی کند تا نیازهای آن جوامع را منعکس کند.
انواع مختلفی از استراتژیهای بازاریابی وجود دارد. شما باید بر اساس نیاز شغلی خود یکی را انتخاب کنید. قبل از انتخاب استراتژی مناسب برای تجارت خود، نکات زیر را در نظر بگیرید.
۱. بازار هدف را مشخص کنید
تعیین بازار هدف گام اصلی و ضروری در انتخاب استراتژی بازار یابی شماست. اطلاعات جمعیتی مناسبی را در اختیار شما قرار میدهد که به انتخاب مناسبترین برنامه مارکتینگ برای تجارت شما کمک میکند.
۲. مخاطبان خود را آزمایش کنید
یک خرید فرضی برای آزمایش مخاطب خود ایجاد کنید. هنگامــی که از رفتار خرید مخاطبان خود آگاهی پیدا کردید، میتوانید استراتژی مناسبتری برای بازار یابی انتخاب کنید.
۳. استراتژیهای بازاریابی را در نظر بگیرید
وقتی اطلاعات جمعیتی، دانش، نگرش و رفتار آنها را شناختید میتوانید استراتژی مناسبتری برای بازار یابی انتخاب کنید.
۴. آن استراتژیها را ارزیابی کنید
وقتی استراتژیهای بازار یابی را در نظر گرفتید و راهکارهای قابل استفاده را پیدا کردید. آنها را اعمال و ارزیابی کنید.
انواع مختلفی از استراتژیها وجود دارد. انتخاب یک استراتژی شامل تجزیه و تحلیل نیازهای کسب و کار، مخاطبان هدف و مشخصات محصولات شما است.
دو نوع اصلی استراتژی بازاریابی عبارتند از:
- تجارت به تجارت (B۲B)
- تجارت به مصرف کننده (B۲C)
نکته: رایجترین شکل مارکت کردن، تجاری به مصرف کننده (B۲C) است.
انواع مختلف استراتژیهای بازاریابی
۱. تبلیغات پولــی
شامل چندین رویکرد برای بازار یابی است. شامل رویکردهای سنتی مانند تبلیغات تلویزیونــی و تبلیغات رسانههای چاپی است. همچنین، یکی از معروفترین رویکردها، بازار یابی اینترنتی است، که شامل روشهای مختلفی مانند PPC (پرداخت به ازای هر کلیک) و تبلیغات پولی است.
۲. ایجاد بازاریابــی
مارکت کردن خدمات و محصولات یک شرکت را به یک علت یا مسئله اجتماعی مرتبط میکند. همچنین به عنوان بازاریابی مرتبط با علت شناخته شده است.
۳. معاملاتــی
فروش بویژه چالش برانگیزتریــن کار است. حتی برای بزرگترین فروشندگان، فروش همیشه دشوار است، بویژه هنگامی که اهداف با حجم بالا وجود دارد. با این حال، با استراتژیهای جدید بازار یابی، فروش به اندازه کار دشواری نیست. در بازار یابی معاملاتی فروشندگان مشتریان را به خرید با کوپن خرید، تخفیف و رویدادهای عظیم تشویق میکنند. این شانس فروش را افزایش میدهد و مخاطبان را برای خرید محصولات تبلیغی انگیزه میدهد.
۴. متنوع
با شخصیسازی و تلفیق استراتژیهای مختلف مارکت کردن مخاطبان متنوعی را جلب میکند. این جنبههای مختلف مانند فرهنگی، اعتقادی، نگرشی، دیدگاهی و سایر نیازهای خاص را پوشش میدهد.
تولید محصول
یک محصول به عنوان بستهای از ویژگیها (توابع، مزایا و کاربردها) قابل تبادل یا استفاده تعریف میشود، که معمولاً ترکیبی از اشکال ملموس و نامشهود است. بنابراین یک محصول ممکن است یک ایده، یک نهــاد فیزیکی (کالا) یا یک سرویس یا هر ترکیبی از این سه باشد. این هدف به منظور مبادله در ارضای اهداف فردی و سازمانی وجود دارد. در حالی که گاهاً از عبارت محصولات و خدمات استفاده میشود، محصول اصطلاحی است كه هم كالاها و هم خدمات را در بر مــیگیرد.
قیمت
قیمت نسبت رسمی است که مقدار پول، کالا یا خدمات مورد نیاز برای دستیابی به مقدار مشخصی کالا یا خدمات را نشان میدهد. قیمت، مبلغی است که مشتری برای بدست آوردن کالایی باید بپردازد.
مکان (یا توزیع)
توزیع به عمل مارکت کردن و حمل محصولات به مصرف کنندگان اطلاق میشود. همچنین برای توصیــف میزان پوشش بازار برای یک محصول خاص استفاده میشود.در ۴P، توزیع با مکان یا قرارگیری نشان داده میشود.
ترویج
طبق گفته انجمن تبلیغات ملی (ANA)، تبلیغاتــی شامل تاکتیکهایی است که خرید کوتاه مدت را تحت تأثیر قرار میدهند، بر میزان خریــد و فروش تأثیر میگذارند و از نظر حجم، سهم و سود بسیار قابل اندازهگیری هستند. به عنوان مثال میتوان به کوپن، قرعهکشی، تخفیف، حق بیمه، بستهبندی ویژه، بازاریابــی و صدور مجوز مرتبط با علت اشاره کرد.
حرف آخر
استراتژیهای مارکت کردن، تبلیغ محصولات و خدمات را بسیار آسان کرده است. آنها همچنین استراتژی را برای هدف قرار دادن مخاطبان و اطمینان از پیشرفت مناسب تجارت محدود میکنند.
:: بازدید از این مطلب : 14
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0